Home > Projects > Active Projects > Български предприемачески клуб

How to navigate, communicate and execute in corporate America.

Истина е че:

1. За да успееш ти трябва екип, сам трудно ще се справиш
2. Работата с други хора или компании ти помага да растеш по-бързо

Много малко са случаите когато успехът на една компания е резултат от усилията само на един човек. Сам човек много рядко постига огромен успех. Без значение каква е мечтата ви, за да успеете, ви е необходима помощ, хора, публика. Дори и тези от нас опитващи се да успеят сами, разчитат на контрактори, и консултанти за да направят завършен продукт. С други думи – сами не можете да направите всичко.
Ако искате да успеете в живота, е небходимо да осъзнаете че успеха ви често зависи от много повече хора които не винаги имат пряк принос до това което правите. Алберт Айнщайн е имал ментор Макс Талмуд който в продължение на 6 години всеки е прекарвал време със семейството на Айнщайн за да обучава младия Алберт. Леополд, бащата на Моцарт който също е бил композитор е помогнал много на своя син със своите по ранни композиции. Опра Уинфри споменава баща си и времето което е прекарал с нея за да я “спаси”.

Никой не се проваля съвсем сам и никой не успява съвсем сам. Внимавайте и разчитайте на средата в която се намирате за да ви помага да вървите напред. Имате нужда от партньори, умни хора които да назначите, ментори и дори опита на хората които са успели пред вас. Можете да разчитате на собствените си сили умения само донякъде. Едва ли знаете и можете всичко във всички сфери на вашия бизнес. Затова са ви нужни специалисти в останалите области в които не сте запознати, за да постигнете наистина голям успех. Попитайте всеки който е постигнал значителен успех как го е направил, и ще разберете че в някакъв момент е бил окуражаван, обучаван или съветван за да успее. Треньорите, наставниците и съветниците ви държат отговорни.

Някои умни предприемачи имат нужда от други, също толкова брилянтни но с други умения, предприемачи с които заедно да постигнат успехите си. Така както дете в изолация не може да расте и учи добре, така и никои не може да успее съвсем сам. Дори и самотния състезател в маратон има треньор.
В моята кариера много хора са ме насърчавали, обучавали и вдъхновявали. Измежду тях са приятелите и семейството ми, други успешни предприемачи, писатели и откриватели. Много изключителни хора са ми помогнали да разширя моя начин на виждане и да осъзная че всичко е възможно. Техните идеи и работа трансформираха моя начин на мислене, навиците ми и възприятия относно то смисъла на работа.
Оградени ли сте се със умни хора? Поставили ли сте се в правилната среда? Вдъхновени ли сте от най-добрите, и получавате ли предизвикателства от тях? Вие може да бъдете причината другите да се вдъхновяват от вас. Показвайте най-доброто от вас.

Българския Културен център стартира инициатива за създаване на среда за сътрудничество на български професионалисти. Целта е да направим възможно професионалисти – начинаещи и утвърдени да споделят умения и знания които да помагат на сънародници да направят успешна кариера в Америка.

Целите на сдружението са: 

  1. Бизнес взаимо/помощ по пътя от идея до успешна фирма.
  2. Обучения и презентации по теми, представляващи интерес за групата.
  3. Споделяне на опит и контакти за успешна кариера в Америка.

Можете да ни пишете на info@bulgarianculturalcenter.org с въпроси и предложения.

Проекта стартира на 21 декември 2020.

За регистриране:

Survey: https://forms.gle/KSwbD9LEUezcPLYT8