Home > Uncategorized > Весела коледа и Честита нова година! / Merry Christmas and Happy New Year!

Скъпи приятели и поддръжници на Българския културен център,

2020 беше предизвикателна за всички нас. Основната цел на нашата организация е да обединява българите и техните приятели, като същевременно популяризираме обичаите и културата на България.
През 2020 работихме усилено, за да изпълним мисията си. БКЦ  продължава да подкрепя училище „Зора‘‘.
Благодарим на всички, които посетиха събитията на живо в началото на годината: срещата с културолога Мартин Кьониг, театъра “Двама мъже и половинка” с актьорите Николай Атанасов и Георги Низамов и традиционния празник за 3-ти март. От средата на март 2020 пренесохме дейността си виртуално.

Радваме се, че макар и дистанционна пак бяхме заедно през юли в Работилницата по Глаголица с авторката на детски книги Зорница Христова. На 15-ти ноември бяхме домакини на виртуална среща с над 20 български организации в цяла Северна Америка, като положихме основите за нов начин на сътрудничество. Благодарим на всички, които участваха и гостуваха във виртуалната среща Поетична прегръдка с участието на български поети от САЩ. Очакваме всички желаещи да се присъединят към най-новата ни инициатива – Български Бизнес клуб.

Радваме се, че заедно успяхме да помогне на две семейства в трудни за тях моменти. В такива ситуации доказваме, че сме едно голямо подкрепящо се семейство.  
Сърдечно Ви благодарим!

Продължаваме да  събираме средства с цел да закупим земя и да построим Център, който обединява нашата общност.  Нуждаем се и от финансова подкрепа за организиране на културни програми и събития. Можете да ни подпомогнете на интернет страницата на организацията www.bulgarianculturalcenter.org.

Много работодатели спонсорират matching gifts, дарявайки един или два долара на организации като Българския културен център за всеки долар, който служителят допринася. Моля, проверете дали Вашият работодател има политика за matching gifts.

Също така, можете да изберете Българския културен център за PA, NJ и DE като вашата организация за всички ваши покупки на Amazon Smile или набирането на средства във Facebook. Кликнете по-долу за повече подробности:

Looking for a way to help bring joy this season? Shop AmazonSmile Charity Lists at smile.amazon.com/gp/ch/list/47-4385892 to donate items to Bulgarian Cultural Center of Pennsylvania New Jersey and Delaware.

Можете също така да изпратите чек на адреса по-долу.
Bulgarian Cultural Center of PA, NJ, and DE
PO Box 703
West Windsor, NJ 08550

Помогнете ни в мисията ни да запазим българския дух и наследство жив. Всяко дарение, малко или голямо, има значение.

За повече информация, моля свържете се с нас на info@bulgarianculturalcenter.org.

Желаем Весела Коледа и много здраве, радост и любов на Вас и Вашите семейства през Новата  2021 година!
С благодарност:
Български културен център на Пенсилвания, Ню Джърси и Делауеър

Holiday fundraising – please support the Bulgarian Cultural Center.
Thank you and Happy Holidays!